Zaterdag 23 april bezoek ECI centrale Roermond:

Deze zaterdag ochtend was weer een bezoek aan de vispassage van de ECI centrale.
Was weer interessant om te zien wat er toch allemaal aan vis optrekt op de Roer.
Zie ook het filmpje hiernaast. klik voor grotere weergave.

Clubavond maandag 21 maart 2022:

Deze clubavond was dan eindelijk onze veiling en loterij. De avond werd druk bezocht circa 30 leden waren aanwezig. Vooraf was de gelegenheid om diverse soorten bindmateriaal te kopen waar een grote hoeveelheid van beschikbaar was.
De veiling en de loterij waren wederom een groot succes die voor de vereniging  weer een behoorlijke financiële bijdrage heeft opgeleverd.
Bedankt voor iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd en dan vooral weer onze sponsors dien dit weer mogelijk gemaakt hebben.

Zaterdag 9 november 2021:

Deze zaterdag zijn enkele leden gaan snoekvissen in de Bommelerwaard.  Het weer was prima voor het snoekvissen en zijn er uiteindelijk toch enkele snoeken gevangen. 
Helaas waren in veel sloten bagger werkzaamheden verricht waardoor er flink gezocht moest worden om een snoek te vangen.

Erik Komhof

Al met al was het toch een leuke geslaagde dag voor de deelnemers.

Ook dank aan Michel voor de goed verzorgde lunch.

Clubavond maandag 18 oktober 2021:

Tijdens deze clubavond werd een caddis puppa voorgebonden door Harrie Hermans. door het ontbreken van een kabeltje voor de camera kon deze niet gebruikt worden. Tijdens het voorbinden hebben circa 20 leden deze vlieg mee gebonden. Met deze bindtechniek kunnen veel verschillende soorten nimfen gebonden worden.

 
 
 

Wil je de vlieg nog eens binden hier de bindinstructie van vliegbinder Davy Mcphail.

Zaterdag 14 augustus karpervissen visvijver Posterholt:
Clubavond maandag 20 september 2021:

Deze avond heeft Hans een lezing gehouden over zijn ervaringen over het vissen op de Meerheuvel. Voor degene die het water niet kennen dit is een  viswater in België bij het plaatsje Ehlen.

Dit is een tamelijk groot water met verschillende dieptes tot wel 30 meter.
Diverse onderwerpen kwamen aan de orde die zeer interessant zijn bij het vissen op grote wateren zoals verschillende dieptes waar de vis zich op houd of aast afhankelijk van de water temperatuur.
Voor meer info over de Meerheuvel zie ook hun site https://meerheuvel.webnode.be/.
Voor vragen kun je altijd bij Hans terecht,

nieuwtjes:

Wil je als beginnend vliegvisser de beginselen van het vliegvissen leren dan kan dat bij ons. Op de zondagochtend krijg je dan de basisworpen voor het vliegvissen geleerd door een ervaren vliegvisser van onze vereniging. Interesse stuur dan een email naar  info@vvcml.nl

Nederlands kampioen vliegvissen.
Frans Dirks

Nederlands kampioen vliegvissen 2021.

Team Limburg kampioen NK vliegvissen 2021