Clubavonden en activiteiten VVCML:

Clubavond maandag 18 september:

Gezellige druk bezochte bindavond vandaag met voorbinden door Ralf.  Super zo’n eenvoudige vlieg overal toepasbaar en bovenal een vangende vlieg. 
De vliegen zijn terug te vinden in het boek van Leon Janssen (wondervliegen).

Karper visdag Posterholt zaterdag 10 juni:

Deze zaterdag was  weer  onze jaarlijkse karper visdag in Posterholt. Dit was weer een zeer geslaagde clubactiviteit op deze tropisch warme dag.
Voor het gehele verslag gemaakt door Hans zie hieronder door te klikken op de foto of op deze link.

Clubavond maandag 15 mei:

Tijdens deze clubavond heeft Hans Janssen weer de  presentatie gegeven over het karper vissen met de vliegenhengel.
Ook werden er weer enkele vliegen gebonden die zaterdag 10 juni gebruikt kunnen worden voor het jaarlijks karpervissen in Posterholt.
Voor de presentatie klik hier.
Voor de bindpatronen zie de ledenpagina.
Wil je zaterdag 10 juni ook deelnemen aan het karpervissen geeft je dan op, zie hiervoor de agenda waar je het aanmeldformulier staat.

Clubavond maandag 1 mei:
I.v.m. de mei vakantie was dit een niet zo druk bezochte clubavond met 14 leden.
Er werden met wat bindinstructie door Dion twee streamers gebonden voor het roofblei vissen op de grensmaas.
Dit waren vrij zware streamers met wiggeltails zeer geschikt voor in de stroming op roofblei te vissen. Ook dit ware geen moeilijk vliegen en goed te binden door iedereen.
Clubavond maandag 17 april:
Deze avond werd er een vlieg voorgebonden door Teake en voor het benodigde materiaal was gezorgd.
Dit was een kleine steamer op een langstelige haak en bindmateriaal is zonker haren en maraboe veren.
Door de opbouw van deze vlieg geeft dit een mooie volle actie in het water. Door gebruik te maken van wat extra tooltjes is deze vlieg makkelijk te binden ook door beginners.
Zaterdag 15 april:
Een ledendag op forellenput St Maartensvoeren.
Met 14 leden en 2 jeugdigen hadden we de middag vissen gepland, na een rijkelijke smakelijk lunch van Rick F. gingen we aan de slag, er werden mooie grote (en kleine) vissen gevangen. Om 16.00 uur was Gijs bereidt om een rondleiding te geven op de naastgelegen forel kwekerij. Zeer de moeite waard om eens te beleven. Kortom, een schitterende dag met het zonnetje in de lucht en een stevige noorder wind kon deze dag niet kapot.
Alle aanwezigen, bedankt voor deze leuke dag.
Foto’s visdag Sint Martens Voeren.
Clubavond maandag 3 april:

Deze clubavond was er gelegenheid tot vissen vanaf 18.30 uur tot 20:00 uur op de grote vijver. Tevens was er ook voor de beginners werplesinstructie basistechniek.
20.00 uur startte de bindavond met voorbinden vlieg voor vissen Sint Maartensvoeren door Ralf.
Dit waren twee soorten blobs voor het vissen bij Sint Martens Voeren.

Clubavond maandag 20 maart:
Maandag was onze clubavond met vrij binden en tevens de gelegenheid om zalmeitjes te binden op een eenvoudige manier met behulp van een rietje.
Door verschillende binders is deze methode dan ook uitgeprobeerd.
Als aanvullende info hier nogmaals het filmpjes hoe je dit moet doen:
Clubavond maandag 6 februari:

Deze avond stond het onderwerp leaders en leaderverbindingen op de agenda. Vooraf was er een korte presentie over de verschillende leaders en bevestgingsmanieren van leaders aan de vliegenlijn. Voor de presentatie klik hier.

Men was ook in de gelegenheid om zelf een leader te twijnen hiervoor was voldoende materiaal aanwezig. 
Enkele leden hebben dit dan ook geprobeerd en met succes.

Er was veel belangstelling voor de opstelling die Dion gemaakt heeft waarbij de leaders voor een groot gedeelte automatisch getwijnd wordt.

Door Teake werd ook gedemonstreerd hoe je een nieuwe lus aan je vliegenlijn kan maken m.b.v. krimpkousjes. Dit vergt wel enige oefening om dit goed te doen.

De benodigde handleidingen voor het maken van leaders vinden jullie ook als te downloaden PDF bestand terug op de ledenpagina. 

Clubavond maandag 12 december:

Deze avond was dan weer onze bindwedstrijd voor dit jaar.  Er hadden zich 16 leden aangemeld voor de wedstrijd maar a.g.v. ziekte e.d. hebben zich 4 mensen moeten afmelden.
 Zoals altijd mocht er een  vlieg gebonden worden naar vrije keuze wat ook wel weer bleek uit de grote variatie aan vliegen.

De vliegen werden net als voorgaande jaren weer beoordeeld door de deskundige jury  Ad Hoogenboezem en Jeroen Kleijn.
Deelnemers waren verdeeld in 3 beginners en 9 gevorderden die 45 minuten de tijd hadden om een vlieg naar eigen keuze te binden.

Vliegen bindwedstrijd 2022.De eerste plaats was dit jaar voor Frans Dirks en blijft de wisseltrofee voor de bindwedstrijd dus in de familie Dirks.

Voor de resterende vliegen klik hier.

Eerste plaats Frans Dirks.

Hier onder een deel van de gebonden vliegen.

Zaterdag 29 oktober visdag Meerheuvel.

13 personen hadden zich aangemeld, diverse bellyboats, een handgemaakte kajak!!!, een boot en wat kantvissers.
Het begon met bijna schade aan de auto van onze voorzitter die te veel naar TomTom luisterde en de weg kwijt was en eindigde in de greppel.

Aan het weer lag het niet, de mooiste dag van oktober met goed volk aan het vissen, maaaar, de vangsten vielen tegen, sommige een paar, sommige een enkele en sommige niks gevangen. Het mocht de pret niet drukken. 

De lunch was goed verzorgd door Jo, voldaan en tevreden weer naar huis, dank aan de aanwezigen en op naar de volgende dag-activiteit. Bij een prachtige zonsondergang heeft Hans dan toch nog eentje kunnen haken zodat het totaal aantal gevangen vissen op 8 stuks uitkomt. Het wat een prachtige dag met een heerlijk broodje en vooral gezellig. 

24 september clubweekend VVCML Luxemburg:
Impressie van het clubweekend:
Du Moulin in Bourscheid.
Het begon nogal rommelig, de landrover kreeg onderweg een kapotte dieselleiding, na 5 uur wachten, gearriveerd op de camping. Na alles te hebben geinstalleerd (tenten, bbq etc) kon het weekend  echt beginnen, we hebben er met zijn 6-en een feestje van gemaakt, wat hebben we een lol gehad, teamwork ten top. 
Niet vergeten dat Rick heerlijk diner en ontbijt had gemaakt 😊🍀
 

Veel vis gevangen, kopvoorn, alver, forel, vlagzalm, barbeel, ze kwamen allemaal voorbij. De Landrover weer op transport, en het weekend weer ten einde, allemaal met goed gevoel weer thuis.

 

Maandag 19 september clubavond:

Maandag hebben we tijdens onze clubavond weer eens een kennis en kunde quiz gehouden.

De  aanwezige leden waren verdeeld over drie teams die een breed scala aan vragen moesten beantwoorden en opdrachten uitvoeren.
Het team “No Kill” had uiteindelijk de meeste vragen en opdrachten goed en waren dus winnaar van deze kennis en kunde quiz. 
Ledendag VVCML zondag 4 september:

Terug kijkend op een mooie zondag middag mag onze ledendag weer een succes genoemd worden. Een ruim aantal leden met familieleden/vrienden was aanwezig hebben genoten van een leuke middag.
Aan de wedstrijd deden 14 leden mee. Door het warme weer viel het niet mee de vis te vangen toch zijn uiteindelijk gedurende wedstrijd 35 vissen gevangen.

Voor iedereen waren er ook activiteiten georganiseerd door Michel en zoon Stephan gedurende de middag. Vooral de kinderen (en grote kinderen) hebben hiervan genoten.

Winnaar van de wedstrijd met 9 vissen is Melis geworden hij mocht dn ook als eerste een keuze maken bij de prijzentafel.

Ook bij de activiteiten was er natuurlijk een winnaar die een prijs kreeg.

Als afsluiting is er weer genoten van een gezamenlijke BBQ.

Voor alle andere foto’s klik hier. heb je nog leuke foto’s voor toe te voegen stuur die dan naar info@vvcml.nl

Karpervissen HSV Postetholt 11 juni:
Clubavond maandag 30 mei:

Tijdens deze clubavond heeft Hans Janssen een presentatie gegeven over het karper vissen met de vliegenhengel.
Ook werden er enkele vliegen gebonden die zaterdag 11 juni gebruikt kunnen worden voor het karpervissen in Posterholt.
Voor de presentatie klik hier.
Voor de bindpatronen zie de ledenpagina.

Zaterdag 28 mei Grensmaas vissen:
Een gezellige dag aan de maas in Vissersweert.
Met een man of 10 op verschillende manieren gevist.
Onze Rick viste in zijn ” achtertuin” en liet dat even merken, 2 snoekbaarzen en een meerval van 105 cm, welliswaar met een shadje, maar allee, vis is vis..
Er was ook iemand met meer water in het waadpak dan water in de maas 😅. Maar met de stevige NW wind was dit voor hem geen pretje gezien de afkoeling.
De aanwezige mannen zij  weer van een natje en een droogje voorzien door Michel waarvoor dank.
Het was  goed weer ondanks  de wind, goed gezelschap en van elkaar geleerd, dat moeten we nog eens over doen.
 
Zaterdag 23 april bezoek ECI centrale Roermond:

Deze zaterdag ochtend was weer een bezoek aan de vispassage van de ECI centrale.
Was weer interessant om te zien wat er toch allemaal aan vis optrekt op de Roer.
Zie ook het filmpje hiernaast. klik voor grotere weergave.

Clubavond maandag 21 maart 2022:

Deze clubavond was dan eindelijk onze veiling en loterij. De avond werd druk bezocht circa 30 leden waren aanwezig. Vooraf was de gelegenheid om diverse soorten bindmateriaal te kopen waar een grote hoeveelheid van beschikbaar was.
De veiling en de loterij waren wederom een groot succes die voor de vereniging  weer een behoorlijke financiële bijdrage heeft opgeleverd.
Bedankt voor iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd en dan vooral weer onze sponsors dien dit weer mogelijk gemaakt hebben.

Zaterdag 9 november 2021:

Deze zaterdag zijn enkele leden gaan snoekvissen in de Bommelerwaard.  Het weer was prima voor het snoekvissen en zijn er uiteindelijk toch enkele snoeken gevangen. 
Helaas waren in veel sloten bagger werkzaamheden verricht waardoor er flink gezocht moest worden om een snoek te vangen.

Erik Komhof

Al met al was het toch een leuke geslaagde dag voor de deelnemers.

Ook dank aan Michel voor de goed verzorgde lunch.

Clubavond maandag 18 oktober 2021:

Tijdens deze clubavond werd een caddis puppa voorgebonden door Harrie Hermans. door het ontbreken van een kabeltje voor de camera kon deze niet gebruikt worden. Tijdens het voorbinden hebben circa 20 leden deze vlieg mee gebonden. Met deze bindtechniek kunnen veel verschillende soorten nimfen gebonden worden.

 
 
 

Wil je de vlieg nog eens binden hier de bindinstructie van vliegbinder Davy Mcphail.

Zaterdag 14 augustus karpervissen visvijver Posterholt:
Clubavond maandag 20 september 2021:

Deze avond heeft Hans een lezing gehouden over zijn ervaringen over het vissen op de Meerheuvel. Voor degene die het water niet kennen dit is een  viswater in België bij het plaatsje Ehlen.

Dit is een tamelijk groot water met verschillende dieptes tot wel 30 meter.
Diverse onderwerpen kwamen aan de orde die zeer interessant zijn bij het vissen op grote wateren zoals verschillende dieptes waar de vis zich op houd of aast afhankelijk van de water temperatuur.
Voor meer info over de Meerheuvel zie ook hun site https://meerheuvel.webnode.be/.
Voor vragen kun je altijd bij Hans terecht,

Nieuws:

Vliegvissen bij Heioord.
Vissen bij Heioord op de maandagavond; de voorzitter heeft contact gehad met Heioord en wij zijn in de maanden april en mei in de gelegenheid om dan gebruik te maken van de grote vijver voor te vliegvissen.
Dit is dan ook ideaal om gebruik te maken van de gelegenheid om beginnende vliegvissers te begeleiden  met het leren van de basistechnieken van het vliegvissen. Mogelijk ook een keer aandacht besteden aan speciale werptechnieken.
Er wordt geen vis uitgezet en gevangen vis mag teruggezet worden voorwaarde is wel dat er weerhaakloos gevist.
Tijdstip dat we hier gebruik van kunnen maken is vanaf 18:30 uur. Dit is dan na de reguliere vissen tijden bij Heioord, vanaf juni start Heioord met zijn avondsessie om te vissen. de maanden.